Az oldal böngészésével hozzájárul a cookie-k (sütik) használatához, amelyeket elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez használunk. További információk >> Elfogadom
Menü

TOP 10 módszer, ahogy a LEGO segíti a gyerekek tanulását

Játékosan tanulni vagy tanulva játszani? Bárhogy nézzük, a LEGO® játékok garantálják minden korosztálynak, hogy folyamatosan új készségeket fejlesszenek. A kreativitás kiteljesedése napról-napra meglep mindenkit, ami azonban nem csoda: akár egy LEGO® készletet nézünk, akár több készletet kombinálunk, a lehetőségek száma szinte végtelen.

 

Mi az a TOP 10 módszer, ahogy a LEGO® segíti a gyerekek tanulását?

 

1. Alapok megtanulása: színek és formák

Amikor a gyerekek játszanak, új készségeket sajátítanak el a régiek tökéletesítése közben. Ez minden korosztályra igaz a 3 évestől a késői tizenévesig. A LEGO® igazán megfelelő arra, hogy megmutassuk a gyerekeknek a színeket és a formákat.

 

2. Bátorítja a kreativitást

Nagyszerű módja, hogy a gyerekek megismerjék a tanulást, indoklást, és a képzelőerő fejlesztését. Ha bizonyos mennyiségű LEGO® játékot adunk egy gyereknek építési útmutató nélkül, izgatottá válik, ami táptalaja annak, hogy saját maga találjon ki különböző módokat az elemek összerakására. Próbálkozásokon és hibákon keresztül jön rá arra, hogyan lehet őket jól összerakni ahhoz, hogy létrehozza a kitalált formát.

 

3. Fejleszti a finommotoros képességeket

A LEGO® elemek méretei és formái, és összeilleszthetőségük tökéletes a finommotoros képességek és az erőkifejtések fejlesztéséhez. Ez fontos a folytonos kézügyesség és koordináció javulásához, ami elengedhetetlen a kézíráshoz, az önálló öltözködéshez, színezéshez és kézművességhez.

 

4. Bátorítja a kölcsönös osztozkodást és társasági készségeket

Csapatjátékban a LEGO bevezeti és támogatja az egyenlő bánásmódot a kölcsönös osztozkodással, melynek segítségével a gyerekek kapcsolatot teremtenek egymással.

 

5. Bemutatja a gyerekeknek az ABC-t, a számolást és a STEM négyesét

A LEGO® tökéletes arra is, hogy a gyerekek szintjének megfelelően foglalkozzon az ABC, számolás és STEM világával, mindezt viccesen és játékosan. Sok gyerek ezeket a tantárgyakat kissé félelmetesnek és unalmasnak érzi. Egy gyerek, aki felépít egy működő dinoszauruszt vagy autót, garantáltan érdeklődni fog és tanulni akar majd. A LEGO® játékoknak köszönhetően könnyebben barátkoznak a matekkal, ami egész életükben hasznukra válik.

 

6. Megtanulnak indokolni és problémákat megoldani

A gyerekek a LEGO® építésével megtanulják az ok-okozat összefüggéseit, a sorozatokat, és a problémamegoldást. Megértik az építési útmutatók követésével, hogy bizonyos sorrendet betartva bizonyos végeredményt kapnak. Több megoldási mód kitalálása az elemek összeillesztésével a felelősség érzetét és a problémamegoldó képességet fejleszti, mellyel megtanulják, hogy több megoldás is lehet egy kérdésnél.

 

7. Türelem és kitartás

A LEGO® egyértelműen a türelem fejlesztése, hiszen sok gyerek frusztrálttá válhat, ha az elemek nem úgy illeszkednek, ahogy szerintük kellene. Fejlődniük kell abban, hogy szelektáljanak és megtaláljanak darabokat, ami próbára teszi a türelmüket és a koncentrálóképességüket.

 

8. Instrukciók követésének megtanulása

A gyerekeknek érdemes már kicsiként megtanulni, hogy a kreativitás mellett az útmutatás követése is az élet része. Néha fontos, hogy bizonyos dolgokat adott sorrendben csináljunk, és ennek megtanulásában segítenek a LEGO® játékok építési útmutatói.

 

9. Fejleszti az önbizalmukat és személyiségüket

Ahogy a gyerekek játék közben felfedezik tehetségüket, magabiztossá válnak. Büszkék a felépített játékaikra. A LEGO® kockákkal a gyerekek felfedezik, miben jók, és tovább próbálkoznak, átlépve ezzel határaikon.

 

10. Megtanulják, hogy „különbözőnek lenni” jó dolog

A LEGO® játékokkal egy gyerek esetleg mást építhet, mint amit az építési útmutató leír, vagy amit a többi gyerek alkot körülötte, és ez egy jó dolog. A különbözőség jó, és ezt a LEGO® is segít megmutatni.


Olvasd el másik összefoglalónkat is, mitől is az egyik legegyedibb játék a
LEGO®! >>


Te mit gondolsz a LEGO® játékokról? Esetleg vicces történeted van, vagy egy érdekes építményed? 

Küldd el nekünk az info@kockavarazs.hu e-mail címre,
és szívesen megosztjuk a KockaVarázsSzikrák blogunkban és Facebook oldalunkon!