Az oldal böngészésével hozzájárul a cookie-k (sütik) használatához, amelyeket elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez használunk. További információk >> Elfogadom
Menü

Te is ezért imádod a LEGO® játékokat?

Miközben a LEGO® termékekre gondolunk, mit sem sejtünk arról, mi is az a különleges folyamat, ami miatt gyerekeket és felnőtteket, fiúkat és lányokat egyaránt magával ragad a LEGO® játékok sokszínű világa.
 

Különlegessége elsősorban abban rejlik, hogy a jobb és bal agyféltekét is használjuk játék közben. Mit is jelent ez pontosan? Egy időben alkalmazzuk a logikus és kreatív gondolkodást, ami egészen egyedi a játékok körében. Egy LEGO® csomag kibontását követően először szelektálnunk kell az elemeket, hogy egyáltalán elkezdhessük az építést. Ezt követően pontos instrukcióknak megfelelően haladunk lépésről-lépésre (vagy kockáról-kockára). Ezután pedig két választásunk van: játszunk az elkészített építményünkkel, vagy darabjaira szedjük és valami egészen újat alkotunk.

Mivel minden LEGO® készlet minden eleme illeszkedik egymáshoz, így a lehetőségek száma végtelen. Holland matematikusok csoportja kutatásuk során kiszámolta, hogy ha csak 6 átlagos LEGO® elemünk van (2 pötty széles és 4 pötty hosszú), akkor 915103765 különböző módszer van az összeillesztésükre.

 

5+1 indok, amiért a LEGO® világa megunhatatlan, inspiráló és örökké vidám

1. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó móka, sosem tudsz kinőni belőle

Ráadásul minden korosztálynak és szintnek külön LEGO® játékai vannak.
 

2. Fejleszti az útmutatókkal az építési készségeket, útmutatók nélkül pedig a kreativitást

Követheted az útmutatókat, de anélkül sincs olyan építés, amire ne lennél képes a LEGO® játékokkal.
 

3. Akár egyetlen vásárlással is éveken át új élményeket találhatsz

Nem sérül meg, nem romlik el, emellett változatos, mindig mást hozol ki akár ugyanabból a készletből is.
 

4. Folyamatosan új dolgokat tanulsz, a lehetőségek száma végtelen

A LEGO® játékokkal mindig újat tanulsz: akár a mechanikus összeillesztéseket próbálgatod, akár a komolyabb robot- és programozói ötleteket.
 

5. Mindenki számára elérhető és érthető

Az emberek 99%-a képes követni az instrukciókat, megalkotni a saját modelljeit.
 

6. Összehozza a családot

A LEGO® játékokat az egész család imádja (kivéve, amikor átgyalogol rajta), és mindenki együtt tervez és épít.Nézzük meg jobban a hátterét, hogyan építi a LEGO® a gyerekek jellemét és fejlődését!Hogyan tanít a LEGO® minden korosztályt másképp?

Szülőként mind tudjuk, hogy a LEGO® jó móka, fejleszti a kreativitást, de tudtad, hogy különösen alkalmas arra, hogy a gyerekek élethez szükséges tulajdonságait fejlessze? Onnan kezdve, hogy a babákat színfelismerésre és számolásra tanítja, a kisgyerekek finommotoros készségeit fejleszti, és a LEGO® játék az egyetlen a néhányból, ami képes úgy tanítani a gyereket, hogy közben jól is érzi magát. Mindezt a megfelelő arányban.

Ez pedig csak egy kis része annak, hogyan segíti a gyerekek képességeit a LEGO®. Számos szakmai cikket átnézve (és kisgyerekeket megkérdezve) összegyűjtöttük, miért imádják a LEGO® játékokat világszerte. Te melyiket találod a legjobbnak és leghasznosabbnak?

 

A gyerekek játékosan tanulnak a LEGO® segítségével

Bármilyen orvost vagy tanárt megkérdezünk, ugyanazt fogja mondani: a gyerekek legjobban játszva tanulnak. Mivel kevés ideig tudnak csak koncentrálni, és kevésbé türelmesek, a játék a legjobb módja a személyes és társasági helyzetekbe való bevezetésre. Emellett bemutatja a gyerekeknek a STEM négyesét (Science, Technology, Engineering, Math – Tudomány, Technológia, Műszaki tervezés, Matematika), mindezt olyan módon, aminek köszönhetően a gyerekek könnyen közelinek érzik magukhoz és még élvezik is.

Mi az eredmény? Megjegyzik, amit tanulnak, és szeretnének még többet tanulni. Ez az élmény megalapozza számukra egész életükben a tanulás és tudás élményének vágyát, miközben a kreativitásuk pedig szabadon szárnyalhat.

 

Minden korosztály számára és minden tudásszintre találunk megfelelő LEGO® készletet

Vannak nagy kockák, amik babáknak 9 hónapos kortól használhatók, amivel biztonságosan tanulhatják meg a színeket, formákat, és még a számokat is. Még több készlet van totyogó kisgyerekeknek, majd pedig következnek a haladó szintű készletek nagyobb gyerekeknek, tizenéveseknek és felnőtteknek is, amik sok apró darabból állnak.

Sőt, ezek a készletek megfelelőek lehetnek akár fizikai vagy értelmi fogyatékossággal élő, autista gyermekek számára is. Az nem véletlen, hogy összerakható elemeket használnak az autizmus szimbólumaként: a LEGO® játékok nagyszerű eszközök, és gyakran használják őket autizmus kezelésénél terápiákon is. Segíti a törzsizmok erősítését és a kézügyesség fejlesztését, az érzékeny gyerekeket bevezeti a szerkezetek és színek világába, miközben az érzelmi és társasági képességeik fejlődnek, mint például az osztozkodás vagy az egymást felváltva játszás.

 

Kíváncsi vagy, mi az a TOP 10 módszer, ahogy a LEGO® segíti a gyerekek fejlődését? Kattints ide >>


Te mit gondolsz a LEGO® játékokról? Esetleg vicces történeted van, vagy egy érdekes építményed?

Küldd el nekünk az info@kockavarazs.hu e-mail címre,
és szívesen megosztjuk a KockaVarázsSzikrák blogunkban vagy Facebook oldalunkon!