Az oldal böngészésével hozzájárul a cookie-k (sütik) használatához, amelyeket elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez használunk. További információk >> Elfogadom
Menü

60. születésnapi tortán elfújni a gyertyákat - éljen soká a LEGO® kocka!

A LEGO Group 1949-ben kezdte a műanyag kocka gyártását, de ahogy korábbi blogcikkünkben is olvashattad1958-ban fejlesztette Godtfred Kirk Christiansen (Ole Kirk Christiansen fia, aki a LEGO alapítója) a ma is ismert LEGO elemet.

 

2018. január 28-án ünnepelte 60. születésnapját a LEGO kocka.


Az 1958-ban létrejött modell már nem csupán a tetején látható bütyköket tartalmazta, de a belsejében csövekkel gyártották a stabilabb építés érdekében. Tehát mint látjuk, el kellett telnie néhány évnek, hogy létrejöjjön a LEGO kockák végleges felépítése, mely a mai napig sem változott sokat.

A határozott minőségi elvek és az egyedi kialakítás garantálja azt, hogy az elmúlt 60 évben a LEGO kockák mindig ugyanúgy illeszkedtek egymásra: színvonalasan és biztonságosan. A születésnap alkalmából pedig megépítették a a 2x4 méretű LEGO kockát, ami nem kevesebb, mint 133.000 kockából áll, ami 544 kg súlyú. Készült egy rövid videó az óriás elem készítéséről.
 

 

Az egyedileg erre az alkalomra készített LEGO® kocka New Yorkban a Flatiron District terén állt egy napig.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy 60th anniversary, @lego! #discoverflatiron #legobrick

Flatiron, New York City (@flatironny) által megosztott bejegyzés,